Killarnas parfymmisstag

Kommit in i ett rum som fullkomligt stinker av herrparfym eller är det kanske du själv som sprider ett parfymmoln efter dig? Då är du inte ensam, många killar vet nämligen inte hur de ska hantera sina parfymer och tenderar att ta på sig alldeles för mycket eller använda fel doft för vad han egentligen passar i. Här är några tips på hur du använder parfym rätt.

” – Vissa har problem med doseringen av dofter. Många yngre män sprayar på sig alldeles för mycket medan många av den äldre generationen är lite för fega och ”duttar” lite försiktigt, vilket inte ger något intryck alls. Tänk också på att det finns olika koncentrationer utav doft. Gillar du att spraya mycket så satsa på en lättare Eau de toilette. Är du mer av en minimalist i sprayandet så kör på den mer koncentrerade Eau de Parfumen.” – läs mer här.

Att ha koll på det här med parfym är inte lätt och som citatet ovan från tidningen Café berättar om är doseringen ett vanligt misstag många män gör, men lite olika beroende på hur gammal man är. Ett annat vanligt misstag är att man som kille hittar en parfym och sedan bara använder denna doft år efter år. Men vad man då inte tänker på är att vi själva utsöndrar dofter och våra personliga dofter förändras med åren så vad som doftade gott på dig när du var 15 kommer garanterat inte lukta lika hett på dig när du är i 20-årsåldern till exempel. Våga testa nytt och variera doft efter tillfället i stället!

Parfym ska inte användas för att maskera svettdoft

Ett vanligt misstag, som både tjejer och killar gör, är att använda parfymen för att maskera andra dofter som till exempel svett. Det kan göra att parfymen får en annan doft än vad den är skapad för att dofta och när du gör på det här sättet kan det också resultera i att du fortare tröttnar på din doft. Var i stället noggrann med att duscha eller tvätta dig när du är svettig och sedan spreja parfym, och i armhålorna ska det vara deodorant och inget annat – lägg det på minnet!