Madonna till Sverige

I höst gör en utav våra största popikoner här i världen en konsert på Tele2 Arena i Stockholm. Denna ikon är Madonna och i och med detta gör hon sin första konsert i huvudstaden.

4582139-vinylskiva-med-madonna

När en världskändis kommer på besök i Sverige för en konsert är det många som krigar om biljetterna och senast en sådan här stor stjärna var på besök var när Justin Timberlake för något år sedan gästade Tele2 Arena i Stockholm. Nu är det ytterligare en stor stjärna som ska komma just till Tele2 och uppträda och det är Madonna. Den här konserten blir den första hon gör i Stockholm och den kommer att äga rum den 14 november i år.

Madonna på världsturné

Madonna är förmodligen den största kvinnliga popstjärnan i världen och hon har många gånger kallats ”Queen of pop”. Den här spelningen i Stockholm är en del av ”Rebel Heart”-turnén som kommer att gå runt hela världen. Hela turnén inleddes den 29 augusti i Miami i Florida och sedan har den fortsatt med 25-30 shower i USA ända fram till oktober. Turnén kommer efter detta att rulla vidare till Europa i november och här är runt 20 till 25 konserter inplanerade. I början på nästa år kommer turnén till Asien och sedan till Australien.

Första konserten i Stockholm

Den senaste gången Madonna satte sin fot i Sverige för en konsert var år 2012, under hennes senaste turné och då stannade hon på Ullevi i Stockholm. Madonna har alltså aldrig gjort en hel konsert i den svenska huvudstaden tidigare, då hon alltid har stannat i Göteborg istället. Biljetterna till hennes Stockholmskonsert släpptes dock i mars och det är inte säkert att det finns några biljetter till spelningen kvar. Läs mer.