Så har internet utvecklats sedan 90-talet

Att det skulle vara möjligt att betala med en digital valuta som bitcoin världen över var otänkbart på 90-talet. Internets utveckling tog fart på i början av 1990 och den har gått i en rasande fart. Nu finns internet tillgängligt överallt närsomhelst.

Det var tidigt 90-tal som World Wide Web såg dagens ljus. Det har gått från att 1, 7 procent av svenskarna använde Internet 1993 till att nästintill varje vuxen använder det flera gånger dagligen. Idag är det väldigt svårt att föreställa sig ett samhälle utan internet. Nu kommer det nya digitala trender hela tiden. På 90-talet fanns det inte en tanke på digitala valutor som bitcoin och att det skulle fungera att betala med världen över. Internet är en förutsättning för att kunna använda kryptovalutor överhuvudtaget. Om du är intresserad av att köpa bitcoin kan du kolla in https://bt.cx/sv/kopa-bitcoin/ för att läsa mer. Där kan du köpa bitcoin snabbt och enkelt med Swish. Eftersom internet är väldigt snabbt idag jämfört med på 90-talet kan du motta dina bitcoin inom tre minuter från att du har köpt dem.

Utvecklingen har gått i en rasande fart

Det är i början av 1990 som tidsepoken för internet inleds på riktigt med den första webbläsaren. Att internet var något som skulle dra förbi var det mycket tal om i mitten av 90-talet. Men under hela 90-talet utvecklades internet och allt fler började använda det. Allt fler hushåll införskaffade dator och surfade på internet via modem. I Sverige var 1994 ett nyckelår för själva utvecklingen. Valresultat skickades ut via e-post och Carl Bildt hade en konversation via e-post för första gången med Bill Clinton. Under sent 90-tal och början av 2000-talet fortsatte den kraftiga utvecklingen och tog verkligen fart. I slutet av 90-talet föddes även bloggosfären men det var inte förrän kring 2005 som bloggen slog igenom och blev en maktfaktor. Nu är internet väldigt utbrett över hela världen och är en självklarhet i många människors vardag vilket har både fördelar och nackdelar. Att människor skulle gå runt med en liten dator i fickan där internet fanns tillgängligt dygnet runt i princip när som helst var det få som förutspådde.

Saker som präglade Internet på 90-talet:

  • World Wide Web möjliggjorde ett helt nytt sätt att använda internet.
  • Modem via telefonnätet
  • Microsoft Explorer släpptes
  • Webbdesign