Så hittar du rätt begravningsmusik

Musik är ett viktigt inslag när det gäller begravningar. Det kan vara det som behövs för att ceremonin ska bli riktigt stämningsfull och fin. Om den avlidne älskade 90-tals musik ska du självklart spela sådana låtar.

Musician,Playing,Piano,In,Church,With,Vintage,Filter.På en begravning kan musik vara ett inslag som har stor betydelse för stämningen. Musik kan ge en mycket fin och vacker inramning oavsett vilken begravning det handlar om. Om du inte riktigt vet vad du ska välja för musik eller om du vill ha råd kring hur många låtar du ska ha med under ceremonin kan du vända dig till begravningsbyrån. En bra begravningsbyrå som kan vara behjälplig med musik och mycket mer är Fenix Begravning som kan underlätta hela begravningsprocessen för dig. De erbjuder bland annat en heltäckande begravningstjänst till ett rimligt pris utan att du behöver kompromissa med önskemål eller kvalité. Det är helt enkelt en begravningsbyrå som du kan lita på.

Välj personlig musik som speglar den avlidne

Om den avlidne har önskat något speciellt till sin begravning är det respektfullt att välja den musiken. Du kan också välja något som personen gillade att lyssna på. Om den avlidne gillade 90-tals musik kan du välja låtar som För kärlekens skull med Ted Gärdestad, Tears in heaven med Eric Clapton, My heart will go on med Celine Dion, Lilla blå fågel med Staffan Hellstrand eller Time to say goodbye med Sartori, Brightman och Bocelli. Du kan välja någon 90-tals poplåt också om den avlidne tyckte om det. Om begravningen är borgerlig finns det egentligen inga regler. Det finns det däremot om det är en kyrklig begravning. Då kan du välja personlig musik utöver 2-3 psalmer som ingår enligt Svenska Kyrkans ordning. Det fina med musik är att det går att förmedla massor med känslor och budskap.