Så väljer du smycken för en 90-talsstil

90-talet var en unik stilperiod och smyckena från denna tid är inte de lättaste att matcha med dagens trender. Istället bör du välja smycken som påminner om 90-talet, exempelvis tidlösa smyckeskollektioner gjorda av kända 90-talsartister eller statement-smycken som symboliserar girl power.

90-talet var en stilperiod som många minns än idag. Det är med blandade känslor som folk tittar på bilder från den tiden. Lågt skurna jeans, grunge-trenden och magtröjor dominerade vad gällde kläder. Även smyckena från 90-talet var en stil för sig. Chokerhalsband, pärlarmband och moodrings är bara några av många smycken från den tiden som många vill begrava för alltid. Det finns dock många fina smycken som är inspirerade av 90-talet som är trendiga idag. Här kan du läsa mer om vilka smycken som är perfekta för dig som älskar 90-talet.

Välj trendiga smycken som påminner om 90-talet

Teen hipster girl in stylish glasses and fur posing on street neon light wall background, female teenager fashion model woman with beautiful face looking at camera in city night glow, back to 80sFör att återskapa 90-talskänslan behöver du inte bära chokers och plastarmband. Välj istället snygga och trendiga smycken som är inspirerade av 90-talet. Hos https://www.efvaattling.com/sv/ hittar du massor med fina smyckeskollektioner som för tankarna tillbaka i tiden. Efva Attling har bland annat gjort samarbetskollektioner med några av 90-2000-talets kändaste namn såsom Thåström och Jocke Berg. Kollektionen ihop med Thåström utgörs av tidlösa silversmycken med viktiga budskap och symboler. Texterna på smyckena kommer från Thåströms solotexter och pryder fem olika sorters smycken. Efva Attling har även gjort en hyllad kollektion med Kent-sångaren Jocke Berg. Smyckeskollektionen består av ett tiotal armband och halsband och det är första gången som Jocke Berg tar ett sidosteg från sin musikkarriär vilket gör kollektionen unik. Kent debuterade 1995 och har sedan dess haft en mycket framgångsrik karriär. 2016 beslutade de att lägga ned, men med den här unika smyckeskollektionen kan du väcka musikminnena till liv.

Välj ett statement-smycke som andas girl power

Närbild av tre unga flickor bär i kreativa solglasögon med designad manikyr, två dam täcker munnen och ett gömmer ansikte för händer. Lyckliga vänner poserar och har kul tillsammansEn stor fördel med Efva Attlings smycken är att de är både trendiga och tidlösa. Genom att använda klassiska material som silver och guld låter hon formerna ta plats. Du hittar enkla smycken såväl som rejäla statement-smycken. Ett statement-smycke kan enklast beskrivas som ett smycke som sticker ut i mängden. Det kan exempelvis vara något av följande:

  • En stor ring
  • Ett iögonfallande halsband
  • Ett rejält armband

Det är smycken som syns på lång väg och som vågar ta plats. Det är helt i linje med 90-talets girl power. 1996 slog popgruppen Spice girls igenom och de banade vägen för en kultur där tjejer ska ta för sig. Med kaxig attityd gjorde de girl power till ett världsfenomen. Hos Efva Attling hittar du massor med smycken som andas feminism och girl power. Kollektionen Woman power är ett bevis på att smycken kan innehålla starka budskap. Smycket är en påminnelse om kvinnornas kamp och rättigheter.

Välj de typiska smyckena för fest

Vissa 90-talsmycken lämpar sig inte till vardags, men de kan vara roliga om du ska på en temafest. Chokers i stretch, klisterörhängen i neonfärger, stora plastringar, Baby G-klockor, berlocker, BFF-smycken, ringklockan och tåringen är bara några av många smycken som symboliserar 90-talet. För att inte tala om mood-ringen som visade vilket humör du var på.